GERÇEK TRABZONSPORLU! SÖZÜM SANADIR!

Belki birçok Trabzonsporlu bile, Trabzon’un ne anlama geldiğini bilmiyor, olayları ve gündemi sadece içinde yaşanılan dönem ve gündem üzerinden değerlendiriyordur.

Kısa bir özet geçelim;

Trabzon tavırdır;

Trabzon gücü haksız kullananlara isyandır;

Trabzon memleket söz konusu olduğunda “hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin şarkı söyler gibi ölebilmektir”;

Trabzon kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyebilmektir, Trabzon dükalığın kalbine hakkın sancağını saplamaktır,

Trabzon pamuk tarlasında ırgat, amele pazarında emek, taş fırında pişen ekmek kokusu, aniden bastıran yağmurda ıslanmanın çocuksu coşkusudur, deli poyrazdır, ak kanatlı zinostur;

Trabzon kırılan ama eğilmeyen baştır, bir yanağı tokatlanınca belki sabreden ama öteki yanağını asla dönmeyendir;

Trabzon nalıncı keserini lanetleyendir;

Trabzon omurgasını dik durmak için kullanandır; Trabzon, hıyara hıyar, adama adam, madama madam diyedir

Tavırdır Trabzon;

4000 bin yıllık geçmişinden bugüne süzülüp gelen en belirgin özelliği, haksızlığa karşı duruşu, inanmadığı her ne olursa olsun onun karşısına tüm benliğiyle çıkabilme ve gerekirse bu uğurda ölenimle iradesidir.

Tarih bu anlatılanların binlerce örneği ile doludur, bilen bilir, bilmeyen zamanı geldiğinde öğrenir…

Şimdi öğretme zamanıdır;

Bu şehrin en üst kimliği olan Trabzonspor Futbol Takımı; dükalığın baronları, medyası, hükümeti ve leşkerleri tarafından katledilmiş, aşağılanmış ve ötekileştirilmiştir!

Bu şehrin üst kimliği , eşi görülmemiş bir şerefsiz suskunluğun tanıklığında yerle yeksan edilmiş, tarihte sayısız kez olduğu gibi bir kez daha hakkı gasp edilmiştir.

Trabzonsporlu kardeşim;

Bu şehir uğradığı her haksızlığın diyetini ödetmiş ve bu asi duruşunu hiçbir zaman kaybetmemiştir.

Trabzonspor’un katledilişini organize edenlerin en büyük güvenceleri, maalesef;

Fenerbahçeli olduğunu her fırsatta dile getiren;

Şampiyonluk mücadelesinin en kritik evresinde tüm medyanın önünde “Aziz Başkanına” Bakanı aracılığıyla sarı –lacivert kalem yollayan,

En kritik evrede Fenerbahçe Başkanı ve Kaptanının makamında sarı-lacivert formalarla ağırlayan,

En kritik evrede makam koltuğuna oturttuğu minik yavrumuzu bile sarı – lacivert emellere bilerek – bilmeyerek hizmet ettiren Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmuştur!

Kişisel olarak Başbakan’ın bu kadar akıl almaz adaletsizliği ve politik olarak da yadsınamayacak yanlışı planlayamayacağına, çevresindeki danışmanlar kadrosunun Başbakanı yanılttığına inansam da, bu süreç her şeyiyle namuslu ve masum bir mücadele veren Trabzon şehrini ve onun takımına gönül verenleri derinden yaralamış ve iktidar eliyle sırtına saplanmış bir bıçak yarası hissettirmiştir.

Bu şehir sırtına saplanan bu bıçağı çıkaracaktır. Bunun için en büyük fırsat 12 Haziran’dır.

Bu bıçak Akyazı ve benzeri “yatırımlarla” çıkarılamaz.

Bu bıçak onura, duruşa ve adamlığa saplanmıştır. Milyar dolarlık yatırımlarınız ve “ikincilik de iyidir” züğürtlükleri, ancak o düzeydeki insanları mutlu eder.

Trabzonsporlu anasının ak sütü gibi hak ettiği şampiyonluğunun çalındığına inanıyor, şeref sahibi Fenerbahçeliler dahil olmak üzere, tüm Türkiye’nin inandığı şeye yani…

Milyar dolarlarınız o bıçağı oradan çıkarmaya yetmez O bıçak 12 Haziran’da çıkacaktır…

Son söz;

Bu asla şu parti bu parti meselesi değil, bu bir şehrin şeref ve haysiyet mücadelesidir.

Sıkı bir iktidar partisi sevdalısı olan annem ve babam dahil tüm sevdiklerimden istediğim şudur; Onurunuza sahip çıkın ve kötülüğün çeşmesine su taşımayın!

Ama bu şu demek değildir; gidin şu partiye bu partiye oy verin! Asla! CHP’nin Fenerbahçeli Genel Başkanı Trabzon’a geldi, Trabzonspor’un uğradığı açık haksızlığa karşı tek bir kelime etmedi! Ne kadar da birbirlerine benziyorlar değil mi?  Başbakan hiç olmazsa şehre yatırımlar yapıyor, sizin bir sözünüz de mi yok duruma dair?  Sizin de farkındayız, yolunuz açık olsun ama mümkünse bizden uzak olsun!

Bizim tek derdimiz bu şehir ve onun haysiyetidir! Cüzdanında ve kalbinde taşıdığı en değerli kimliği Trabzonspor olan, şehri üzerinden “hesap” yapmayı utanç sayan Gerçek Trabzonsporlu!

Sözüm sanadır!!!

(VİCDANİ BİR EKLEME: Bu yazıda en çok eleştiriye hedef olan kişi, yani Başbakan RTE, 3 Temmuz şoku sonrası bizden koskoca ve taa içten bir teşekkürü hak etmiştir. Tüm okurların huzurunda bu temizlik operasyonu için tüm namuslu vatandaşalr adına kendisine alkışlarımı gönderiyorum. Bu Başbakanın çok mu umrunda diyenler olacaktır, bhence de değildir, ama benim umurumda…)

“GERÇEK TRABZONSPORLU! SÖZÜM SANADIR!” için 14 cevap

  1. yazılarınızı okudum fb lı lerın eger ınanarak dıyorsanız hakettık aldık Allah kabul etsın dıyeyım ama eger fenerın lehıne aleyhıne verılen kararlar trabzona verılseydı aynı tepkıyı verebılceklermıydı eger trabzon sıvasla yabmıs olsadı son macı ve aynı ofsatla kesılen posisyon trabnon lehıne yarasaydı ne tepkı verırdı febelıler kompleksınız var cunku hıc bı sampıyonlugu hak ederek kazanamadınız hep bırseylerın yardımıyla ınsallah bırgun hakederek sampıyon olursunuz vede canı gonulden tebrık ederım sızlerı saygı ve dua ıle

    Beğen

  2. Maalesefki, Trabzonspor şampiyon olsa idi, ilk yarıdaki 3 penaltı, Antep maçındaki penaltı ve kırmızı kart, anadolu takımlarının Trabzona ” yatması ” gibi iddialarda takımınızın şampiyonluğunu ” haksız ” hale getirecekti..
    Kim karar veriyor buna??
    Rakip takım taraftarımı…??
    O zmana gerçekten bu ligin bir anlamı yok…
    Çok fırın ekmeğe ihtiyacımız var bizim…

    Beğen

  3. Tabiiki Fenerbahçenin başarısı hakem ve da başka güçlerin sayesinde değil.
    Hele haksız olarak şampiyon olduğunu ben de kesinlikle düşünmüyorum..
    Ben de bir Fenerbahçeliyim. Ve şampiyonluğun çok hakederek olunduğu konusunda seninle fikirbirliğimiz tam.. ama şunu da belirtmek gerekirse biz de şampiyon olamasa idik bu kadar sert olmasa da buna benzer yorumlar bizim cenahtan da yapılacaktı.. bizde bu kadar sert olmazdı çünkü artık bizimkiler bahane bulmaktan usandılar:)) hersene şampiyonluk yarışı içindeyiz fakat son 11 senede 3 şampiyonluk olduğu için artık bahane de üretemiyorlar:)
    Trabzonspor cenahı kabullnmekte güçlük çekmesi bundan..
    Umarım bu başarıyı devam ettirirler – ki bana göre çok zor, bu başarı mucize idi- ve ligde ağırlıklarını ve büyüklüklerini unutan futbolseverlere hatırlatırlar..
    Beşiktaşın bile artık İstanbul da büyük bir takım olduğu tartışılmaya başlanmış bir süreç içerisinde Trabzon daha uzun seneler üstlerde bulunup 5-6 sene de bir de şampiyon olmalı.. Bursa geçen sene nasıl oldu ise – ki o da mucize idi 50 senede bir olur- Trabzon da olmalı..
    Gerçekten başarı gelmedikçe büyük olduğunuzu iddia etmeniz çok zor.
    Bir Galatasaray ve Fenerbahçe gerçeği varken Türkiyede kalan her takım kendilerine yer bulmak için üstün bir çaba sarfetmeleri gerekiyor.. Buna BJK de dahil.
    Açıkça fikrimi söylemek gerkirse seneye T.S, BJK ve Bursasporun şampiyonlukta yarışında geride kalacağını FB, GS, Kayseri ve G.Antep in oluşturacağı bir rekapet savaşını öngörüyorum..
    Bu tabiiki bir tahmin… Futbolda herşey mümkün ama Şenol Güneş den hersene üstün bir mucize beklemek doğru olmaz.. Bütçeler ve camialar ortada iken bu geçrekten zor. Bir de çeteler var tabi:)) ( S.T. belirtmeden belirtiim:))
    Ama açık söyliim Fenerbahçe şampiyon olamayacaksa Trabzonspor olsun..
    Futbolla beslenene bu şehir gerçekten bunu hakediyor..
    Umarım saygı duyulan bir takım olmaya devam ederler ve başlattığı bu anadolu dirilişinde bayarağı başka takımlara devretmezler..
    Lig başlayacak ve görecğiz.. Sivas ve Bursa gibi olurlarsa tesadüf bir başarı olarak kalacaktır akıllarda.. fakat bu sene ve devamında da aynı şekilde üstlerde olurlarsa aynı saygıyı tekrar göreceklerinden hiç şüphem yok.
    Bakacağız…
    Göreceğiz… / Bu şampiyonluğu hakedilmiş bir şampiyonluk olarak gören akıl, vicdan ve kalbe söyleyecek “onurlu” cümlelerimiz yoktur. selametle…ST

    Beğen

  4. umut gökhan aykan Avatar
    umut gökhan aykan

    Merhaba Ergün Bey. Yazıdaki sitemlerinde oluşan umuttan dolayı haklı olduğunu düşünüyorum. Biraz tepkimde fazlaya kaçmış olabilirim ve bundan dolayı da kendisinden özür dilerim. Sizin baktığınız tarafından baktığımda olaya gerçekten TS takımı için bir travma olduğunu düşündüm. Fakat şunu da bir kenara atmamak lazım. Haketmeden kazanılan bir şampiyonluk olduğunu asla söyleyemem. Geçen yıl son maçta kaçan bir şampiyonluk. Kendi hatamızdan dolayı son maçta kaçmıştır. Sonrasında ise bu yıl son maça kalmak bence tesadüften ibaret değildir. 2 yıl üstüste kalınca FB tarafında da duygu patlaması oluşmuştur. Trabzonspor şampiyonluğu %49 haketmiş ve Fenerbahçe ise %51. Benim gözümde böyledir. Kötü futbol oynayarak iki takımda buralara gelmemiştir. Aslında Fenerbahçeden çok yazıda başka yerlere göndermeler var. Tabiki ben oraya da tüm gönlümce katılıyorum ama Fenerbahçenin haksız olarak geldiğine asla inanmıyorum. Önceki yıllarda şike olmuş olabilir, bu yıl asla olduğuna inanmıyorum. Teşekkür ediyor ve seneye takımlarında başarılar diliyorum. (Takımlarının süper oyuncuları gitti bu yüzden biraz umudum kalmadı).
    Saygılarımla.

    Beğen

    1. yorumlar okudukça gülüyorum ..siz biz futbol ne haldeyiz. birbirimize sallamışken nasılda kandırılmışız.

      Beğen

  5. Umut kardeşim..
    Emin ol, bence, Sedat Tunalı da yazdıklarına katılıyorudur..
    Fakat,
    28 yıllık şampiyonluk özlemi, umutların yıkılması, olağan olarak tescillenmiş kirli ilişkilerin olduğu yılların ligi, ona bunları düşündürüyor.
    Son maçta şampiyonluğu vermek, hele sivas tan 1-1 haberi gelince oluşan o umut..
    Kolay bir travma değil. Anlaşılır ve çok insani..
    İnsan, zor kabullenen ya da kabullenmemek için kendin türlü psikoojik zırhlarla çevrileyen bir tür. Mallesef ki hepimiz hayatımızdaki tüm acı hatıraları farklı yorumlayıp bizim hiç hatamız yok u kendimize şiar ediniriz..
    Burda tabiiki Tunalı nın bir kusuru yok. Ama buna maruz kalan kulüp sanırım Tunalı kadar hatasız değil.
    Burdan bakabilirisek Trabzon Kulübu tüzel kişisinin bir sorumluluğu olduğu ortaya çıkacaktır.
    Ama bu da Trabzonsporun hiçbir şekilde zaferini gölgelememelidir.
    Çünkü kimsenin hesaba katmadığı o takım üstün bir mücadele ile elinden geleni yapmış fakat şampiyon olamamıştır..
    İlle suçlu olmak zorunda da değildir.
    Elinden geleni yapmıştır. Fakat hedefine ulaşamamıştır.
    Hepimiz hayatımız boyunca türlü mücadeleler verdik, hala veriyoruz, vereceğiz.
    Ama hakettiğimzi yerde görmüyorsak kendimizi ille birileri bize alçaklık yapmış değildir.
    Vardır illaki bizim de suçumuz.
    Ya da ikisi de olmamıştıtr.. Sadece herşey olacağına varmıştır..
    Bu sebeple Umut kardeşim Tunalı da emin ol bunalrın fazlasını tecrübe edecek kadar altyapısı olan biri..
    Biraz öfkesi geçince ortak bir payda da buluşacağımızdan hiç şüphem yok.
    Ama sen gene de sonu ünlemlerle biten sözlerden kaçın..
    Sonuçta akil insanlar o ünlem olsa da olmasda ordaki vurguyu anlar..
    Anlayış da bir erdemdir. Sen ve bizler bu travmayı anlayıp saygı göstermeye devam eymeliyiz.
    Selamlarımla…

    Beğen

  6. Umut Gökhan AYKAN Avatar
    Umut Gökhan AYKAN

    Merhabalar. Bir FENERBAHÇE’li olarak bu kadar sinirlenmenizi anlayamıyorum… Bütün maçları izledim ve hepsinde haklı olarak düzgün bir futbolla puanları aldığımıza inanıyorum. Şike olduğuna inanıyorsanuz en azından kendi takımınızdan başlayın. Sizinle olan maçı aldığımızda sizin takımınız Fenerbahçeye maçı satmış mıdır? Ya Galatasaray? Beşiktaş??? Bütün derbileri aldık. Bursaspor hariç. En azından olaya bir de bu yönden bakın. Kendi takımınızdan yola çıkın ve bütün takımları da öyle görün. Hiçkimse takımına laf söyletmez tabi… Selçuğun o golü yenir mi? Aynı golü galatasarayın kaç yıllık kalecisi leo franco yemedi mi? aynısı… o zaman galatasaray maçı sattı denilmedi. hatadır olur denildi. 3 tane penaltı denildi kırmızı kart denildi, neden olmasın? son maçta kalecinin elinin yanından gol attı trabzon. maçı satın almış olamaz mı? cana baş bir mücadele verirken fenerbahçe trabzon 4 0 kazandı. bunları hiç konuşmuyor düşünmüyorsunuz… Kaç maçta arkadan gelip goller atılıyor alex 90 a frikik atıyor güzel goller izleniyor emre süper plaseyle vuruyor vs.. vs…. goller ortada ve maçlar da ortada. şike olsa zaten inanın fark 30 puan olurdu başa baş gitmezdi. Fenerbahçelilerin bazı onurlu olanları vs diye sonlarda yorum okudum. Biraz onurlu olun ve bence kabul edin. Fenerbahçe Şampiyon…!!! / onur kavramının sözlük anlamını öğrenseniz iyi olacak, sanırım sorun burada…

    Beğen

  7. :)) kesinlikle.. Ara ara sizinle engin!! düşüncelerimi paylaşma niyetindeyim:) Birgün birşekilde muhabbetle yolların kesişmesi dileği ile.. Selametlerle…

    Beğen

  8. Can Yücel e selam olsun.. Ama sanırım o bir futbol organizasyonunu bu kadar önemseyip hırsızlıkla bağdaştırmazdı::) Futbol tabiiki sadece futbol değil.. Fakat bir şehir üzerinde bu kadar etkili olmamalı:) Teşekkür ederim.. Belki birgün tanışıp rakı balık kombinasyonunu da değerlendiririz../ Trabzon’u “bilmediğiniz” o kadar belli ki birşey söylemek gelmiyor içimden, ama rakı balık kimleir buluşturmaz ki:))

    Beğen

  9. :)) sanırım burası sadece trabzonlulara ait:) size yazılarınızda ve davanızda başarılar dilerim.. Ben en iyisi salatama döneyim:)) / hıyara hıyar, göte göt, hırsıza hırsız diyen herkesindir burası. afiyet olsun da, benim de canım çekti. şöyle kıvırcık kuru soğan beyaz peynir parçaları ve bol zeytinyağı-limon :))

    Beğen

  10. Beni bağışladığınız için çok tşk ederim. Büyüklük gösterdiniz.:)) Şovenizm ve siyaseti spora bulaştırmayın.. ne Başbakan ne de Fenerbahçe Kulübü bunları gerçekten haketmiyor.. İçinizdeki öfkeyi kontrol edip lütfen akil bir şekilde değerlendirmeye çalışın.. ( umarım bağışlanmaycak birşey söylememişimdir :)) / biz hıyara hıyar deriz…selametle:))

    Beğen

  11. yakın zmanda psikatrik muayeneye girmesi gereken bu adama acıyın. bu adamın deli saçması yorumlarına da çok fazla itibar etmeyin. sıyırmış…./ teşhisiniz için çok teşekkür ederim. eğer tanıdığınız bir psikolg varsa gitmeye hazırım, ama lütfen satın alınamayan ve çıkar karşılığı istenen teşhisi koymayacak omurgalı biri olsun. tekrar tşk eder sizi kompleksinize bağışlarımST:))

    Beğen

  12. Tepkidir Trabzon …
    İktidar partisi ve ulusal medyanın sistemli şekilde yürüttüğü bir asimile politakısıdır halkımıza uygulanan … Bir şehri , şehrin insanını , kültürünü yıkmaktır hedef alınan … Hemde bunu o şehrin en kutsal varlığı Trabzonspor aracılığıyla yapmaktadırlar … Evet bugün giden şampiyonluğumuzudur .. Ama en iyi yaptığımız şeyi ( TEPKİmizi ) göstermezsek , yarın kültürümüzü yok edecekler … Allahını , Trabzonsporunu , annesini-babasını-kardeşini-ablasını-çoluğunu-çocuğunu , boztepesini , ganitasını , farozunu , erdoğdusunu , araklısını , çaykarasını , maçkasını , sümüellasını seven İktidar partsine TEPKİsini verip onurunuda , kültürünü de kurtarmalıdır …. Lütfen bu oyunu bozun , değerlerinizi yok ettirmeyin …..

    Beğen

  13. Teşekkür ederim.Özelliklede taraftar burnundan solurken siyasi rant peşinde koşan şerefsizlere söylediklerin için.Yazının tamamına imzamı koyuyorum.Tek ricam daha sık yazmanız.Saygı ve sevgilerimle

    Beğen

Yorum bırakın