AZİZ YILDIRIM’IN YÜZÜ…

AZİZ YILDIRIM’IN YÜZÜ…

Takvim Gazetesi şike-çete davası sanığı Aziz Yıldırım’ıncezaevine girmeden önceki son fotolarından biriyle cezaevinden tahliye olurkençekilen fotoğrafını yan yana koymuş. Neresinden baksan düşündürücü…

Aziz Yıldırım’ın yüzüne yansıyan ifadenin imrenilecek biryanı olmadığını hepimiz biliyoruz.  Cezaevindekidüzenli yaşamın zahire yaptığı olumlu katkı da kolayca görülebiliyor. Ama AzizYıldırım gibi lider karakterdeki insanların bedenleri değil ruhları yara alır,Yıldırım’ın ruhundaki yaraları görmemek olası değil. Değil bir yıl bir gün bileözgürlüğünden mahrum edilmemiş insanların bu “durum”u anlamalarınıbeklemiyoruz.  Aziz Yıldırım’ı “anlamak”isteyenlere belki bir nebze yardımı olabilecek bir Nazım Hikmet şiirinihatırlatalım;

“…

Bu anda ne düşmek dalgalara / ne kavga  ne hürriyet ne karım

Toprak, güneş ve ben / bahtiyarım”

Adli yargılama süreci bitti ve mahkeme şike ve çete suçunusabit görerek sanıklara çeşitli cezalar verdi. Yargıtay safhası bitene dek hukuk son sözsünü söylemiş sayılamasa da,çok ciddi bir sonuçla karşı karşıya olduğumuz kaçışı olmayan bir gerçeklik olarakönümüzde duruyor.

Adli yargılama süresince söyleye geldiğim şey hep şu oldu;

Fenerbahçe camiası bu operasyonun bir cemaat işi olduğufikrine sabitlenerek  bu sorunu aşamaz!.

Cemaat iddiası , mahkeme tarafından da sabit görünen şikeyive başkalarının hakkının gaspını haklı kılamaz!, kılmamalı.

“Şike sahaya yansımamıştır” masalı ve “oyuncularımızınemeğine yazık” edebiyatı, aslında, karşı tarafın , yani Trabzon’un çalınanemeğini hiçleştirmede bir mahzur görmeyen elitist  kibrin ifadesiydi.

Yani şampiyonluk mücadelesi veren F.B’li  oyuncular ter döküyor, ama Trabzonlu oyuncularbenzin mi yakıyordu! Şahsen F.Bahçeli oyuncuların hiçbir “şaibeye”karıştıklarına inanmıyorum, elbette onların emeğine saygı duyacağız, amaTrabzon’un haklarını kim savunacak? Godot mu?

Medya ve toplum planlamasını çok başarılı şekilde yürüten F.Bahçe, bana göre hukuk sürecinde sınıfta kalmıştır. En başta CAS tuzağına düşülmüşve kulübün hem parası hem de itibarı yara almıştır. Bir hukukçu olmadığı içinbu sürece yön vermesini,  haliylebekleyemeyeceğimiz Aziz Yıldırım’ın hukuk danışmanları kendisini fena haldeyanıltmış ve gerçeklere karşı çaresiz bırakmıştır.

Aziz Yıldırım’ın ilk işi, hukuki süreci 2 Temmuz’danbaşlayarak yeniden saat saat gözden geçirerek, kimin menfaat kimin sevdapeşinde koştuğunu açığa çıkarmak olmalıdır. Özeleştiri yapılmadan özüyakalamayı  henüz hiç kimse başaramadı.

KADÜK TFF

Mehmet Ali Aydınlar Federasyonunun ürettiği ve bugündenbakınca özellikle F.Bahçe camiası için pişmanlıkla hatırlanan çözüme engelolanların TFF’si, 2 Temmuz itibarıyla sistemin dışına itilmiş ve oyuncağıalınmış bir çocuk yalnızlığıyla kalakalmıştır.

Usta oyuncu Rıdvan Dilmen’in büyük katkılarıyla oluşturulan TFF’ninEtik ve Tahkim Kurullarının kararları adli yargının kararlarıyla açığa düşmüş ve“kurumsal kimlik sefaleti” örneğine dönüşmüşlerdir. Kanımca istifa etseler bile,  meslek hayatları boyunca bu geçmişin izinisilemeyeceklerdir.

Adalet zengin bir hazinedir…

“AZİZ YILDIRIM’IN YÜZÜ…” için 4 cevap

  1. Geçiniz.. Avuntu bunlar. Yargı henüz sonuçlanmış değil..
    O gün de geldiği zaman ben gene Tunalı ya yorumlarmsıınız diyeceğim o da çok ümitle beklediği ama hayal kırıklığı yaşadığı Uefa kararı gibi o isteğimi de tuhaf tuhaf iddia larla, şoven milleyetçilik yazıları ile geçiştirecek.. Bu kesin.. Göreceğiz.
    Milliyetçi olduğunuz vatansever olduğunuz aşıkar:)
    Bunu biliyoruz ve kabul ediyoruz.. Devamlı gözümüze sokmaya çalışmayınız..:) Ha buna neden bu kadar gerek duyar tüm Trabizon lular?? Bu soruyu kendilerine sorsunlar:))
    Ayrıca ben ağlak bir kültürden geliyorsunuz demedim..
    Bu kimsenin haketmediği aşşağılayıcı bir tabir olur. Ama hak hukuk adalet naralarıyla devamlı sızlanan!! ve ortamı geren tek bir kulup var son senelerde:) Adını siz söyleyin.. Adalet arayışı diye ifade etseniz de durum bu:)
    Türk milleti ni oluşturan Türkler, Kürtler, Araplar, Lazlar, Çerkesler, Pomaklar, Göçmenler… Bunların tümü Türk milletinin temel taşlarıdır.. Bizim kültürümüzde ağlak bir kültür olmadığı için ve adapte olduklarından, tamamen Türkiyeli ye benzerler hatta çok ileri Türk e benzerler:)) (kendini Türk saymayan a da saygımız vardır. Önemli olan ülkeye bağlılıktır olmadığı bir etnik kimliğe değil:))
    Dolayısı ile bu millet içinde ağlak kültürden kimse yoktur.. Bir baro toplantısında ben avukatım diye hava atmak ne kadar komikse bu ülkede ben ağlak kültürden gelmedim demek de o kadar komiktir:)) Çünkü bu çoğrafya da binlerce yıl yaşamış hiç kimsenin ağlak kalma şansı yoktur.. Ataları farklı olsa dahi:))
    Hasılı,
    O maçları biz çıkıp alnımızn akıyla kazandık.. Bunda tüm Türkiyenin kararı kesin.
    Böyle olmasa idi adaletinden kimsenin şüphesi olmadığı başbakanımızın da partisinin de diğer partilerin de ortak kararı ile o kanun değişmezdi.. Lig tv den rica ediniz. tüm maçarı alıp izleyiniz.. Derseniz ki var şike bence gene başım üstüne.
    Teşebbüs konusuna bir yorum yapmıyorum. İlgilenmiyorum da.. Adli bir konu.. Yargıtay kararı verir.
    Önemli olan o 90 dakikayı adam gibi hakederek biritmek.. Biz bitirdik ve şampiyon olduk.. Sahada kazandığımzı da masa da almadılar.. Durum bu.

    Beğen

  2. Muharrem DURMUŞ Avatar
    Muharrem DURMUŞ

    Ergun kardeş anadoluda bir tabir vardır “ARSIZ NERDEN ARLANIR,ÇUL DA GİYSE SALLANIR”.
    İnanın ne sana nede bazı FB li dostlarıma söyleyecek bir şey bulamıyorum.Yani herşey bu kadar aşikar iken,TFF kararları nasıl alındığı bu kadar açıkken,etki edemediğiniz tek kurum mahkeme kararı ortada iken insan susar da rezilliğini çeker.Bu nasul bir ar damarıdır anlamakta zorlanıyorum.
    Bu saatten sonra ne yaparsanız yapın isterseniz takımınızın ismini değiştirip “KABESPOR” tarih sizden hep ŞİKECİ diye bahsedecek.Buda size şampiyonluk kupası yanında boynunuza asılan madalyon olsun.
    Saygılar

    Beğen

  3. Peki ya UEFA???
    Kararı bekleyip yorumlamak istediğiniz aşıkar..
    Karar da açıklandı..
    Şu güvendiğiniz Uefa sizi neden hayalkırıklığına uğratmıştır onun da şifrelerini bir açıklayınız:) Kesin vardır bir adaletsizlik hak yemek İsviçrelilerde:) Neden böyle oldu??
    Ha bir de ordaki (isviçre) kuş!! Çok bilgili imiş:)
    Neyse,
    Teşebbüsü suç sayan kanun maddesine göre başkanımız ispatlanamamış bir suç la cezalandırıldı.. Bu karar sayın hakim in takdiri kararıdır.. Saygıdeğerdir şüphesiz..
    Amaaaa:)
    Hakkımızı yedileri kupamızı çaldıları geçin artık.. Yakışmıyor bu kadar medet ummak,sızlanmak..
    Er meydanına çıkacağız gene.. Benzin mi ter mi hiç önemli değil..
    Gelin orda konuşalım. Geçen sene 4 maç yaptık.. Daha ne diyelimki. El insaf.
    Ayrıca,
    Kupayı Adalet Bakanlığı vermez.. Futbol Fedarasyonu verir.. Özerktir ama resmi bir kurumdur.
    Tahkim kurulları da anayasal güvence altında olan kurumlardır aynı Ağır Ceza Mahkemeleri gibi.. Pratisyen tıp doktoru ahmet gibi işinize gelen kurumu kabul edip gelmeyeni reddetmeyin. Yargı olaya ceza yönünden bakmıştır, federasyon, tahkim ve uefa idari yönden..
    Hakim isterse teşşebüsü suç işlenmiş olarak kabul eder( kanunda öyle yazıyorsa ki yazıyor, ama değişmeli) ama idari yargı teşebbus vardır ama sahada etki eden unsur yoktur diye kabul eder. Yani, Fenerbahçe aslanlar gibi oynayıp kazanmıştır diye karar verir.
    Her ikisi de bu ülkenin meşru kurumlarıdır.. İşine geleni kabul edip işine gelmeyeni reddetmek yok. Hakim bey şüphesiz ki ahlaklı ve şerefli bir insandır..Kendisine hep güvendik camia olarak.. Ama PFDK ve Tahkim Kurulu üyeleri de en az onun kadar şerefli ve ahlaklılardır…
    Öyle herkesin başına göre tarak yok.. Dava Yargıtay aşamasında.. Başkanımızın karar günündene evelki, taraftara yolladığı mektupta olduğu gibi mahkemenin kararı da başımızın üzerinde ve saygıdeğerdir, yargıtayın kararı da başımzın üzerinde ve saygıdeğer olacaktır..
    Bize ağlayıp sızlanmak yakışmaz..
    Biz evelki senenin sağlamasını eksik yaralı bereli kadromuzla son maçta kadar şampiyonluk adayı olarak yaptık..
    Başka söze yer yok..
    Zafer inananlarındır..
    Fenarbahçe nin başkanı da taraftarı da hocası da malzemeciside ahlaklı ve şereflidir. Şampiyonluklarımız da öyle..
    Şerefi ahlakı, hakkı, hukuku sizden öğrenecek değiliz. / Öğrenin de nereden öğrenirseniz öğrenin. ST

    Beğen

    1. ben alak bir kltrden gelmiyorum dostum, tabiatma aykr.. kolpa erkeklik numaralar asl alaklar gizleyemiyor ne yazk ki.hem hrsz hem de pikin olmak ook ac veriyor olmal. kupa dediin teneke paras, aslolan hrszn tarihin not defterine kaydn dmektir, o da oldu.. isvireliler umrumda deil, beni nce benim insanm ilgilendirir. ben a. y yi bile bin isvireli vs deimem, ama o da yaptn kabul edecek, cemaat perdesinin arkasna saklanmayacak, ben insanma kin tutmam, ama gte gt derim. f.b nin erefsiz olduunu sylemek kimsenin haddi deil, biri yanmda buna benzer bir laf etse kapatrm azn ama bana a,y, a.kocaman vb gibi kolpa erkekleri savunacaksan, boa ene yoruyorsun. sen ne zaman gerei greceksin bilmem, ama ben grdm. biri hrszdr biri akma akal, nifak sokucu, yalanc..dierlerinmi yazmaya deer grmyorum. erefri elbette benden renmeyeceksiniz, f.bahe tarihinde var o eref, oradan renin. renin de nereden olursa olsun…

      allah talihinizi ve zihninizi ak etsin.

      Beğen

Yorum bırakın